BEHANDLINGAR

Med över 18 års erfarenhet och expertis inom skönhet & hudvård så kan du känna dig trygg & säker hos oss!

På Salong Matilda kan du få hjälp  med både nagelvård och stärkande gelebehandlingar som skyddar, stärker , bygger upp den naturliga nageln. Vi erbjuder även ett flertal olika spa & hemmavårdsprodukter som behandlar, stärker och hjälper dig vårda dina naglar, händer/kropp hemma på bästa sätt. 


Naglar: För dig som är nöjd med din egen nagellängd men som önskar få en manikyr med långvarigt lack som inte flagnar eller till dig som behöver en stärkande utjämnande behandling så erbjuder nagelförstärkning/gelelack. detta alternativ ger dig bekymmerfria naglar mellan 3-5 veckor. Gelen jämnar ut ojämnheter i nageln, stärker, skyddar och ger möjlighet till permanenta nagellacksfärger  och dekorationer som sitter hela perioden. 


Önskar du dig längre naglar eller vill laga någon enstaka nagel då kan vi förlänga den naturliga nageln. När du gör en förlängning hos oss så utgår vi alltid från din egen nagellängd och bygger vidare med gele och pappersmall  utan att behöva använda oss av plastlösnaglar eller klippa ner dina egna..  På detta vis får din nagel möjlighet att växa sig lång inunder den tillfälliga förlängningen tills önskad egen längd är uppnådd och du kan avsluta genom att gå över naturellt eller gå över till en förstärkning. ( klipp därför aldrig ner naglarna innan en förlängning)  Är du nagelbitare rekommenderar vi en förstärkning först så att nageln hinner förbereda sig bättre och en lite stödkant kan växa ut.  


Till våra nagelbehandlingar har vi valt att bara arbeta med skonsamma märken som inte skadar den naturliga nageln! Dvs. vi använder bara av upplösningsbara, veganska,  icke djurtestade material som ex. Bio Sculpture gele, The gel Bottle gel lack, lilly nails gellack. etc.  Inga filskador! eller starka vätskor och onödigt dam som ökar risker för allergier.  vi tänker skonsamt vackert och långsigtigt.

Önskar du inspo på eventuella naglar och nailart besök gärna  vår facebok eller instagramsida.

Ögonfransförlängning

Nagelvård & Gelenaglar 

Att modulera och ansa runt sina ögonbryn ger en förhöjande effekt för hela ansiktet. Vackra välvårdade ögonbryn lyfter och ramar in hela ögat.


Färgning av ögonbrynen förstärker sedan helhetsbilden och kan skapa en "föryngrande" effekt då man med åren tappar sina färger i ansiktet.


Det finns alltid många olika trender med bryn på salong matilda utgår vi alltid från din ögonform och vad som passar just dig. Har du stora fylliga bryn ja då kan vi modellera om helt fritt,  har du tunna enstaka bryn ja då kan vi rensa  runt om forma till.  Tillsammans kommer vi överens om vad som blir bäst för just dig och vad som är möjligt.


Vid brynbehandlling använder vi oss av sax, vax och pincett.


Ögonfransförlängning är ett populärt sätt att förlänga sina egna ögonfransars längd och täthet tillfälligt.  Det går till så att syntetiska eller silkes Ögonfransarna limmas och sätts på en och en, eller i ett litet knippe på en och en av dina egna ögonfransar. Resultatet blir längre, fylliga fransar som ger en intensivare blick. En fransörlängning eller förtjockning behandling för båda ögonen tar ca 1.5-2 timmar beroende på hur många fransar kunden har i sig själv och hur snabbtorkande lim man har. Fransförlängningen varar oftast upptill 8-12 veckor beroende på sina egna växtcyckel, fransars skick och hemma skötsel. Lösfransarna samt några enstaka egna fransar kommer tids nog lossna en och en vilket är naturligt. Efter ca 3-4 veckor brukar ungefär hälften av lösfransarna ha lossnat och fransarna behövas underhållas med påfyllning för fortsatt fylligt resultat.


Fördelar med ögonfransförlänging- eyelashextensions

-Man kan tillfälligt skapa Längre, fylligare, tätare fransar med volym

- Man ser sminkad ut utan att behöva använda maskara.

-Vattenfast- passar bra när du vill bada eller ha tårsäkert resultat!

- Tidssparare! Du vaknar redo.


INFÖR BEHANDLING

När du skall göra en förlängning bör du i förväg fundera ut hur du vill att ditt resultat ska se ut. Önskar du naturligt utseende, eller skall det kanske se ut som du har maskara? skall de vara ganska raka, lätt böjda eller vill du att de skall vara väldigt uppböjda? Vilken form gillar du? Vill du ha singelfransar, platta fransar, volymfransar , eller megavolym? Vi har många sorter att välja på många storlekar och tjocklekar. Det finns svarta, bruna, lila, blå diverse färger tom med med strass stenar på. så valen är oändliga. är du osäker ta gärna med någon bild på vad du gillar och inte gillar. Om du ger oss fria händer väljs oftast mjuk volym dvs inte så tjocka knippen med lätt böjning.

Vid ditt besök:

-Kom helt osminkad till din behandling!

- Har du ljusa fransar färga dem gärna någon dag innan.

(Undvik göra en fransförlängning om du nyligen gjort lashlift eller om du har ögoninflammation.)


ATT TÄNKA PÅ EFTER EN BEHANDLING:

-Utsätt inte fransarna för vatten/ånga direkt efter behandling, utan vänta 24 timmar innan du simmar, duschar, solar, bastar eller tar ett bubbelbad. Denna tid behövs för att de skall härda ordentligt samt inte klistra ihop sig eller lossna i förtid!

-Därefter rengör dina fransar noggrant varje dag! med fransschampo (säljes i salongen) Detta är jätte viktigt för att behålla dina egna fransar friska och välmående.  Hygien och hemmaskötsel är det som angör hur väl dina fransar håller och kommer må långsiktigt.

fuskar man med rengöring riskerar man  få ögoninflammationer mm pga. mkt bakterier och ögonbösk. Många tror fransarna håller bättre om man inte tvättar dem men nej nej. mkt bakterier och smut lägger sig som en tungt lager och riskerar att du får förkortad livslängd och tom kvalster i värsta sällsynta fall vilket även gör att du kan tappa dina fransar i förtid och göra så att de blir kortare och kortare...

Så sköt din hygien! s har du vackra fransar längre.


(bra att veta: vid ytters sällsynta fall kan allergi uppstå av franslim, skulle kraftig klåda eller svullnad uppstå inom 24 timmar efter din behandling  så är du med stor sannolikhet allergisk, ta isåfall en vanlig allergitablett och kontakta din salong för hjälp med bortagning. har du känslig hud eller ögon meddela gärna din stylist om detta innan behandling så ni kan förbereda behandling på ett mer passande sätt för ljust dig.)


När man väl testat en fransförlängning då är det svårt att vara utan sedan.


Brynplockning & Formning

Ekologisk Spraytan

Spraytaning är en behandling som ger en gyllene vacker solbränna på ett snabbt och hälsosamt sätt. Alla blir bruna, oasett utgångsläge.

Så spraytaning är optimalt även för dig som aldrig får färg i solen!

10 minuters behandling ger samma resultat som flera timmar av vanligt solande eller solarie, fast utan att riskera hudskador, biverkningar och kraftig UV-strålning.


Hur funkar spraytan? och vad är det? Det verksamma ämnet i spraytanvätskan är dihydroxyacetone (DHA.) Ett bindemedel av socker som reagerar med keratinet (Proteinerna) i det översta hudlagret och ger en mörknande effekt.  DHA skadar inte huden dels för att det är helt naturligt och inte innehåller några skadliga ämnen som alkohol etc.

Hållbarhet: Eftersom vätskan endast påverkar de yttre hudcellerna som kroppen självmant byter ut successivt, så mattas "solbrännan" av precis som en vanlig solbränna. Färgen håller i ca 10 dagar beroende på hur man sköter om sin hud! och hur mycket man duschar, badar, tränar etc.


Hur går en behandling till? När du kommer till salongen blir visad in till spraytanning rummet där vi snabbt går igenom allt och stämmer av vad du önskar. Därefter lämnar vi dig för förberedelse, där du klär om eller klär av dig och sätter på dig skyddande hårhätta, och fotskydd. Efter det sprayar vi dig från kropp till tå om så är önskemålet. Sedan kollar vi i spegeln tillsammans så att du är nöjd och tycker det är jämt och fint! skulle du önska mer någonstans så korrigerar vi detta, och om du är nöjd så får du stå och torka en liten stund i vår kroppsfläkt för att sedan lämna oss gyllene vacker.


Alla våra vätskor ger vacker naturlig färg utan att riskera gulhet.

Vätskorna finns i flera olika mörketslägen allt från en liten lite solkysst tuch till en mörkare solsemester bränna. Ingen kan ana att du bär en spraytan oavsett färg, resultatet är fantastiskt!


På Salong Matilda har vi testad många olika märken genom åren och den som vi använder vi oss mest av det ekologiska märket Nouvatan! som har 100% naturliga & vegan vänliga ingredienser och vi är stolta över att erbjuda ekologiskt DHA i våra spraytan produkter utan skadliga parabener. och inte är djurtestade. ( vi har testat många märken genom åren..)

Visste du att Salong Matilda var en av de första salongerna i Norrköping som började med spraytan?  16 år senare kan vi nu säga att vi är erfarna!

Vad har man på sig under/efter behandlingen?

Under behandlingen väljer du själv vad du känner dig bekväm med!

En del står naken, någon har badkläder eller underkläder med sig,

Inget är rätt eller fel. Men efter behandlingen då är det mycket viktigt att du har mörka löst sittande kläder som ej skaver eller trycker för att undvika fläckar bildas om färgen skavs av vid av och påklädnad. Är du kvinna skippa helt behån den dagen då denna kan ge märken om färgen skavs bort.


Förberedelser inför ditt besök: Förberedelsen inför en spray tanning är super viktig!!! och är det som avgör om du vill få ett jämt och fint resultat.

Inför din behandling är det därför VÄLDIGT viktigt att du dagen innan tar ett långt bad eller dusch och gör en noggrann och effektiv skrubbning av hela kroppen för att får bort gamla torra hudceller. Är huden torr blir det lätt fläckar efter som torr hud suger upp mer färg. *Exfoliera/peela gärna med skrubbhandskar.  Har du torra fötter? fila dem och smörj in.  Är du en super torris kanske du tom skall börja någon vecka innan så du hinner återfukta huden ordentligt. 


Att tänka på samma dag som din behandling:

*Ingen ny påtagning av kräm på kroppen/behandlingsområdet

*Ingen parfym/deodorant! blockerar färgen, blir grön..

*Inget smink

*Eventuella smycken tas bort


Efter Spray-tan:

När du gör en spraytan så sprejjas du först med en färgad visningsfärg..

 det tar ca  4-8 timmarför för den riktiga färgen att utvecklas.  denna visningsfärg färgar av sig ha därför alltid mörka löst sittande kläder efteråt.

*Direkt efter behandlingen bör man inte ta på smink, hudkräm, parfym, deodorant eller andra produkter på huden. Dessa kan påverka absorberingen av DHA. 

*Gnugga inte huden med handduken, utan badda bara kroppen med den

*Undvik sport och aktiviteter där du svettas mycket

*Undvik varma bad samt oljebad, då du annars badar bort färgen.

*Dusha inte väldigt varmt, utan föredragsvis ljummet-gnugga och skrubba inte huden-Använd tvål/duschkräm endast när det är nödvändigt

*Spraya inte parfym rakt på dekolletaget även detta kan resultera i ojämnheter..

slutligen glöm inte att återfukta huden efter dusch.


Spraytanning är fantastiskt! och en riktig quick fix!

Du kommer blek och lämnar oss gyllene vacker!


Vaxning är en populär behandling för både män och kvinnor som önskar ta bort oönskad hårväxt tillfälligt. Vaxning innebär att man tar bort håret på sin önskade kroppsdel genom att rycka hårstrået från roten med hjälp av ett flytande vax och remsor. Alla hår som är tillräckligt långa för att få fäste i remsan följer med. Huden blir slät och hårfriare direkt. Hårväxten måste behandlas kontinuerligt eftersom återväxt sker inom 3-6 veckor.


Till skillnad mot vanlig rakning så har man på så sett ett hårfriare resultat som varar längre. Fördelarna med vaxning gentemot ex. rakning är att Hårstrået förfinas varje gång du vaxar och det hårda stubbet som dagligen måste ansas tillhör nu blotta minnet. Vid regelbunden vaxning minskar även hårväxten.


På Salong Matilda lägger vi stor vikt på hygien, kvalitet

och kunskap. ni hittar därför special anpassade vaxer

för olika behov & kunder ex: Speciellt skonsamt intimvax för brasiliansk vaxning, Specialanpassat Vax för män, förebygger hårsäcksinfektioner.

Speciellt för: grova hårstrån, Speciellt för: Torr, känslig & normal hud.

Nihittar även special anpassade för och efterbehandlingsprodukter.

allt för det bästa vaxnings resultat.


Att tänka på före behandling med vax

- om du tidigare rakat dig bör du vänta i alla fall 3-6 veckor innan vaxning detta för det ska bli så bra resultat som möjligt då håret växer i flera faser. När allt hår kommit ut kan du dock klippa det till c:a 4-5 mm.

- Kom gärna ren och nytvättad.


Att tänka på efter behandling med vax:

Undvik smutsiga kläder ellerr parfymerade produkter

på det vaxade området direkt efter behandling.

Undvik solarium och vanlig solande samt att bada i klorerade bad på ca:24timmar detta på grund utav att hårsäckarna är öppna och huden är 

Det kan annars uppstå små inflammationer i hårsäckarna.

 

Använd hemmavårds produkterna för att förebygga inåtvända hårstrån.

finns att köpa i salongen!


Kroppsvaxning 

Hairtalk tejp löshår

Alla föddes tyvärr inte med långa vackra hårsvall..  Men som tur är finns löshår! på Salong Matilda har vi valt att arbeta med märket

Hairtalk  som är världsledande på extensions men framförallt för  de 

är ett av världens mest skonsamma extensions som inte skadar ditt egna hår överhuvudtaget! med detta löshår kan även tunhåriga få en fin förlängning eller förtjockning utan att riskera att försämra  sin egen kvalitet.


Med sin patenterade och hållbara tejplösning så bibehåller Hairtalk hårets egna kvalitet när det är förlängt, det förbättrar även ditt egna hår istället för att slita som många andra metoder gör.


Hairtalk finns i många vackra färgnyanser , både kalla och varma och kombinationsmöjligheterna är oändliga.  på några minuter kan du enkelt lägga in nån slinga i ny nyans utan att behöva färga ditt eget hår. Hairtalk består av 100% indiskt Remy hår, och är Fairtrade märkt och med det menas etiskt handlat hår. längderna som sälj är 25 cm, 40 cm och 55 cm. Tack vare tejpen så kan man använda om samma hår flera omgångar genom att sätta om håret och byta ut tejpen mot ny.

När ditt eget hår växer ut besöker du din hårstylist som helt enkelt byter ut tejpen och flyttar upp fästet på nytt.


Är du intresserad av en förlängning, förtjockning, färgförändring

inleder vi alltid med en gratis konsultation där vi går igenom dina önskemål, tittar perfekta färger för just ditt hår. Känns allt bra för dig  bokar in ett hairtal besök och beställer hem ditt nya vackra hår.  

Medicinsk Öronhåltagning

Ta hål tryggt och säkert!  Det är något alldeles särskilt med de första hålen i öronen. Ditt barn är ju med om något stort och viktigt. Och känner sig därför stor och viktig själv. Som förälder vill du självklart att upplevelsen ska vara så positiv som möjligt och att det inte finns några som helst tveksamheter kring att det är säkert. I samarbete med Blomdahl Medical erbjuder Salong Matilda kvalitetssäkrad medicinsk öronhåltagning. Smyckena som sedan sitter i är speciellt utformade för att läkningen ska gå lätt och för att minimera komplikationer. Att kunna ha örhängen innebär början på en smyckesresa som pågår livet ut. Den vill vi göra så härlig och bekväm som möjligt med omtänksamma smycken som är både vackra och snälla mot huden.


Vid håltagningen används sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken från Blomdahl.  För barn erbjuder vi dubbel håltagning för snabb och säker håltagning.


Noga utvalda material – nickelfria örhängen

Vi vill kunna erbjuda nickelfria örhängen till alla som tar hål i öronen. Det är därför vi har valt att arbeta med utvald titan och plast i rena medicinska kvaliteter. I de fall som titanet har en ytbeläggning så läggs den enbart på de delar som inte kommer i tät kontakt med huden. Våra håltagningssmycken för öronen är utvecklade i samråd med hudläkare, för att passa alla, även dig som redan är allergisk.

Brasiliansk Vaxning 

Brasiliansk vaxning, Intimvaxning innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår. (Dvs. det hår som är på venusberget, runt blygläppar, anus) Den Brasilianska vaxnings behandlingen har blivit oerhört populärt och uppskattat och är idag faktiskt en av de behandlingar vi utför mest utav. pga att många känner sig fräschare, slipper problem med irreterad hud efter rakning och dagligt ansande. 


Till skillnad mot vanlig rakning så har man på så sett ett hårfriare resultat som varar mellan 3-8 veckor beroende på vad man har för hårväxt och hur länge man väntade på utväxt innan vaxning.

Vid regelbunden vaxning (3-6 vecka) så kommer du märka att hårstråna förfinas varje gång du vaxar och det glesas ur, blir mindre hårväxt. Men även att du slipper hårt stubb som kliar och dagligen behöver ansas.


Måste man vaxa bort allt hår?

Nej, Du bestämmer själv hur mkt eller lite hår du vill ta bort, bara du vet vad som passar dig bäst och vad just du känner dig bekvämast med,

En del tar bort allt hår, en del sparar en toffs.. Inget är rätt eller fel... 


Hur mkt följer med, försvinner allt stubb/hår:

Alla hår som är tillräckligt långa för att få fäste i vaxet följer med på det utvalda området. Huden blir slät len och hårfriare direkt.

Obs! Har du nyligen rakat dig eller har korta hårstrån som inte riktigt hunnit växa ut sedan förra vaxnings tillfället kan det hända att just det håret ej följer med då det är för kort för att fastna i vaxet.. Det bästa är om du väntat några veckor med att vaxa om du nyligen rakat dig. och sedan går regelbundet. Hur ofta beror på hur just din växtcykel ser ut här får man nästan prova sig fram vad som passar bäst för optimalt resultat. olka hårtyper växer olika snabbt och tar olika lång tid.


Att tänka på före behandling med vax:

- Givetvis så är det av största vikt att du kommer ren och nytvättad till din behandling! Tvätta dig noggrant både fram och bak! (särskilt runt analen så inget missats.)

- Om du rakat dig tidigare, vänta minst 3-4 veckor innan din vaxning

annars kommer stubben vara för kort för att fästa i vaxet..

- Om du är vildvuxen.. dvs. inte tillhör dem som rakat dig  tidigare då behöver du själv förbereda dig hemma genom att klippa ner könshåret innan ditt besök!  till c:a 4-5 mm, tänk att du bara skall kunna ta ett nyp inte en lång toffs. På detta sätt gör det lite mindre ont, blir smidigare att vaxa då det inte trasslar ihop sig eller går av för att man inte kommer åt ordentligt. ( OBS! vi klipper och trimmar ej ditt könshår.)

- Tag med rena underkläder som du kan ta på dig efter behandling. Eftersom huden kan vara lite känslig efter en vaxning så är släta mjuka bommul eller bamboo troros att föredra.

- undvik sex, klorbad ,bastu etc. de första 24 timmarna detta för att undvika inflammation i hårsäckarna.

- Använd alltid förebyggande hemmavårdsprodukter mot innåtända hårstrån. sköter du om din hud mellan vaxningstillfällena så blir resultatet så mycket bättre. (Allt du behöver finns att köpa i salongen.)

- För den som vill pimpa sig, så erbjuder vi även vajazzling, 

vajazzling är en självhäftande swarovski kristall som man kan dekorera huden med inför särskilda tillfällen. finns i flertal olika motiv och storlekar. 

-  SLUTLIGEN NJUT!Keratinbehandling

keratin behandling är en salongsbehandling som passar dig med ett frissigt, torrt eller skadat hår. behandlingen återuppbygger och gör håret frisk/friskare igen. Om du på något sätt har ett skadat och preparerat ditt hår. Med Preparerat betyder det att håret är färgat, permanentat eller på något annat sätt kemiskt behandlat.


Håret kan då vara mkt frizzigt, stort och svält, kanske bryts av väldigt lätt osv. Ofta ser man detta speciellt när det är nytvättat eller om det är fuktigt ute och brukar vara ett irritationsmoment då det kräver lång tid med både hårblås och plattång. 


Ett slitet hår kan bero på allt möjligt så som för mycket styling (exempelvis plattång) och miljöpåverkan.  Keratinet hjälper håret att byggas upp på nytt. Metoden gör ditt hår blir mjukt och glansigt. Håret blir också mer lättskött och är en vårdande och skyddande kur som tar fram lystern i din hårfärg.


Keratinbehandling slätar även ut håret från frizz till slätare.

(skall dock inte förväxlas med en rakpermanent!) en keratinbehandling slätar ut håret med ca 40-60%


vad är keratin?

Keratin är ett protein som finns naturligt i hår, hud och naglar. Proteinet lägger sig som ett lager på hårstrået och skyddar den känsliga insidan. När detta lager ligger platt på hårstrået ser håret mer glansigt ut. När det inte gör det blir håret mer frissigt, och det är också då det är som mest känsligt för skador. När vi tvättar håret ”rispas” lagret upp, detta eftersom vatten tränger in i hårstrået vilket får lagret att resa sig. Keratin behandling återför ett nytt skyddande lager med keratin runt ditt hårstrå och varar uptill 6 månader.

På de flesta räcker det med endast en behandling för att märka fantastiskt resultat .


Att tänka på efter en behandling:

När du gjort en keratinbehandling är det av stor vikt att du fortsätter

behandla håret hemma med paraben och sulfatfria produkter

för at vårda håret ytterliggare samt för att behålla resultatet så länge som möjligt. När du gör en behandling hos oss ingår schampo balsam

i samma serie.